May 16, 2011

leceh lah ber bf/gf?

asslamualaikum


ceh ceh. tgk tajuk mcm aku ni cukup perencah rasa berpakwe makwe ni. hihi. based on my experience lah. org sekeliling. kawan2. famili?
leceh tak bila ade je orang nak tau aktiviti kite hari ni, esok, lusa. hari ni kita nak buat ini, peg sana. bgtau kite temankan emak pegi pasar pagi, hantar adik sekolah petang, amik kakak tuisyen malam. everything? hmmm



tapi, bila nama pun bercintan cintun, hati pun dah lenyap dek kata2 dr setan.  ade ke rase leceh tuh.



kalau kawan2 tanya 'kau ni tkde sape yg punye ke?' nak je jawab 'aku kpunyaan emak n abah aku. n yg Maha Mengasihi tu' tapii. sanggup keh nak jawab mcm tuh. sebab tu lah tak pernah nak jawab mcm tu. nak jaga hati si bertanya tu lah, haruslah!



kalau aku jawab mcm tuh, ape lah die fikir kan. aku ni saje2 nak mainkan die ke, nak tunjuk laga baik ke, ape tah lg nak perli die. sungguh! tidak same sekali yee sayang2 sekalian.
tengok kawan sebelah kanan, duk sibuk ketak ketuk tkan keypaid phone. tengok kawan sebelah kiri duk sibuk jalan sana sini, cari line terbaikk nak berborak. dengan buah hati + pengarang jantung hati? pandai sgt lah tuh. pengarang jntung hati, wajiblah yg Maha Mengasihi tu. bile mase tahh ah manusia yg karang2 hati korang :p



sekali lagi, aku bukan nak tunjuk baik ke ape. cuma menyuarakan rasa hati yg membuak buak ni. cheh2, ayat kau lynn... haha.
bukan aku tak pernah berpakwe. pernah. cuma sekali. tinggal kenangan dah. mase tu tak pikir panjang, fikiran budak2 lg. tau nak suka2 je. mase tu pun aku tak pernah rase leceh.








sekarang ni, semua benda aku buat msti fikir mak abah, famili. wajiblah aku jg nama baik famili :)
bila aku bandingkan aku *yg single ni* dgn kawan2 yg ade boypren tu. aku lah lg best kan. takde sape nak terasa2 kalau aku rapat dengan A, tgk wayang dgn B, shopping dgn C. who cares. cukuplah mak bapak aku je yg kisah pasal aku. tak pyh ade org lain.



senangkan hidup single nih :p tak rugi ape2 pun. tp, bila sampai masanye nnt, kenalah jugak cari boypren. kenalkan dgn famili smua. tp, lama lg masenye tuhh. hanya Dia yg Maha Mengetahui, segalanya pasal aku. kan?


:p



heh

5 comments:

  1. Hey Lynn.. just droping by and want to say sorry for those thing in the past.. maybe im also in childish thinking.. forgive me.. and can we just be friend.. i totally agreed with ur statement.. all of it ;')

    ReplyDelete
  2. ofcourse we are already friend now :]

    ReplyDelete
  3. um! good to hear dat.. thanx.. ;')

    ReplyDelete
  4. ahha! cari husbnd? whoah? HAHA.

    ReplyDelete